Politika nameščanja piškotkov

Na vaš računalnik bi želeli namestiti piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje na tej sletni strani. S temi piškotki ne bomo posegali v vaše osebne podatke ali jih shranjevali, tako je vaša zasebnost zagotovljena.
Več podatkov o nameščanju piškotkov, pojdite na Pravilnik o varovanju osebnih podatkovMoja izbira glede sprejemanja piškotkov s te spletne strani:
Jagode Goji
 
 

Jagode Goji - Grm

Lycium barbarum  
Jagode godi (Lycium barbarum) so okusni in užitni plodovi. Te jagode imajo temno rdečo barvo in velikost rozine. Jagode goji so zelo pomembne v tradicionalni, Kitajski medicini. Te jagode imajo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov.
5 let garancije na rast
 

Možnosti naročanja

za kos
11,75 €
V košarico
Količina
1 paket (3 kos.)
29,95 €
V košarico
Količina

Zagotovite, da so korenine jagode goji dobro namočene. Korenine najprej postavite v vedro mlačne vode. Izkopljite večjo vdolbino, 50 x 50 x 50cm in zemljo zrahljajte. Koreninsko grudo jagod posadite na ustrezno globino. Vršiček koreninske grude naj bo malo pod površino zemlje. Vdolbino zapolnite z zemljo in le to dobro potlačite. Takoj zalijte. Jagode godi dobro uspevajo v vsaki mivkasti zemlji, katera je dobro posušena, na sončnem ali polsenčnem mestu. Te grme posadite 1 – 1,5 m narazen.

Jagoda goji je poseben, manj znan grm s plodovi , ki si zagotovo zaslužijo mesto na vašem vrtu. Vijoličasti cvetovi se pojavijo v maju. Kmalu zrasejo svetlo rdeči in podolgovati plodovi. Ta jagoda naravno rase na Kitajskem in igra veliko vlogo v tradicionalni, kitajski medicini. Te jagode imajo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov. Te jagode lahko uporabite pri pripravi džema, soka ali sirupa. Jagode lahko tudi posušimo. Jagoda goji se pojavi tudi v divjini, v Evropi še posebno na obali. Čudovito izgleda tudi kot živa meja.

Jagode goji je zelo bogat grm. Med sušnimi obdobji rastlino zalivajte več kot običajno. Gnojenje ni potrebno. Te jagode dozorijo pozno poleti. Plodove naberite z rokavicami, da se le ti ne razbarvajo. Te jagode nabirajte le, ko so popolnoma dozorele. Jagodo goji redno obrezujte, da bo grm obdržal obliko. Omenjen postopek naredite z rokavicami zaradi trnjev. Vsako pomlad obrežite vse stare veje na 1/3 dolžine. Veje lahko povežete tudi horizontalno, vzdolž žic. Veje lahko dosežejo 3 m dolžine.


Podatki

Sončno mesto
Višina rasti: 200 cm