Politika nameščanja piškotkov

Na vaš računalnik bi želeli namestiti piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje na tej sletni strani. S temi piškotki ne bomo posegali v vaše osebne podatke ali jih shranjevali, tako je vaša zasebnost zagotovljena.
Več podatkov o nameščanju piškotkov, pojdite na Pravilnik o varovanju osebnih podatkovMoja izbira glede sprejemanja piškotkov s te spletne strani:
Pritlikava Srebrna Smreka
 
 

Pritlikava Srebrna Smreka - Drevesa

Picea pungens 'Glauca Globosa'  
Pritlikava srebrna smreka je zimzelen iglavec. Gre za pritlikav grm z gosto obliko in močno modro barvo. Prihaja iz hribovja Kolorado, ZDA. Ta rastlina je idealen izbor za vzgajanje na skalnjaku ali vzdolž meje. V terasnem koritu izgleda vabljivo in nenavadno. Višina pritlikave srebrne smreke po 10 letih doseže tudi čez 1 m. Njeni modro-zelene iglice so sijajne. Nove iglice se pojavijo na koncu vej, katere imajo rumeno barvo, ko so mlade. Omenjene značilnosti so izredno vpadljive.
5 let garancije na rast
 
 
Ta izdelek trenutno ni na zalogi.

Koreninsko grudo pritlikave srebrne smreke namočite v mlačni vodi čez noč, da bo gruda dovolj mokra. Pripravite ustrezno vdolbino v vlažni, dobro posušeni zemlji in grudo posadite na ustrezno globino. Vrh koreninske grude naj bo malenkost pod površino zemlje. Vdolbino zapolnite z dodatno zemljo in dobro potlačite. Takoj zalijte. Pritlikava srebrna smreka dobro uspeva na sončnem in polsenčnem mestu.

Pritlikava srebrna smreka se odlično ujame tudi z drugimi rastlinami.

Pritlikava srebrna smreka je ljubek grm iz družine zimzelenih iglavcev. Ti iglavci ostanejo majhni, zato tej rastlini vedno lahko najdemo prostor. Pritlikavo srebrno smreko lahko posadimo v skalnjak. V večjem loncu ali koritu se pritlikava srebrna smreka dobro ujame z lithodoro 'Heavenly Blue' in zimzeleno krčnico.

Pritlikava srebrna smreka zahteva malo pozornosti in je enostavna za vzgajanje. Čez par mesecev potem, ko rastlino posadite, je zemlja okoli korenin lahko suha, saj je rastlina dokaj dobro odporna na sušo. Obrezovanje ni nujno potrebno, saj rastlina že ima čudovito obliko.


Podatki

Sončno mesto
Polsenca
Višina rasti: 100 cm